Waar en hoe vind ik een gebruikte OVNI?

Natuurlijk heeft u het volgende lijstje al eens bekeken: Krijgsman (importeur), de botenbank met de e-mail zoek service, de grote commerciŽle sites van de makelaars, waterwerf en marktplaats.

Redelijk desperaat tikt u bij Google +ovni in. De buitenaardse wezens spatten ondertussen van het beeldscherm af. ... Kortom, zo kom je geen klap verder.

Veel grote Ovni's worden in Frankrijk voornamelijk voor de verhuur/charter gebouwd, de kleinere gaan ook veel naar particulieren. Kortom in Frankrijk moet je zijn!

Eigenlijk zijn er maar 2 grote Franse sites waar ze staan. Gelukkig hebben beide een engels talige versie. (En elke Fransoos praat engels als hij geld ruikt)

De eerste is nogal commercieel; je moet je credit kaart snel trekken voor extra informatie. Maar er staan altijd wel een paar Ovni's te koop. Deze vind je door bij constructeur voor Alubat te kiezen en dan op zoeken te klikken. Je krijgt een overzicht van alle Ovni's en Cigale's te zien. Doorklikken geeft alleen lengte en prijs plus een telefoonnummer of e-mail adres, meer info kost geld.

De tweede is standaard al in het engels. Hier staan vaak wel 25 tot 30 Ovni's te koop, zowel van particulieren als makelaars. Ook hier summiere omschrijvingen en kleine foto's, maar wel alles vrij te bekijken. Deze site is een echte aanrader. Type bij model alleen het woord ovni in, nadat de prijzen op euro's zijn gezet en de eenheid in meters.

Er zijn ook 2 overzicht sites waar enkele Duitse Ovni's staan. Verkijk u niet op het aantal, vaak worden dezelfde boten op diverse sites aangeboden. Deze links staan alle in de link lijst onder commerciŽle organisatie / makelaars.