Introductie

Deze site is ontstaan doordat enkele initiatieven parallel liepen en internet de wereld heel klein heeft gemaakt. De vorige web-master had een eigen site die technisch nogal wat beperkingen had, daarom is via Yahoo groups een discussie forum gestart voor Ovni zeilers. Daar is de vraag opgeworpen of een Ovni vereniging Nederland een gewenste aanvulling zou zijn in het Nederlandse watersportlandschap. Al vrij snel was er een consensus. De gemiddelde ovni-zeiler heeft wel behoefte aan contacten maar geen zin in een vereniging met alle rompslomp. Bovendien waren er nogal wat forum leden die zich ergerden aan de reclame op de Yahoo site. Renze heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en een domeinnaam geregistreerd. Na enkele telefonische contacten en een bezoek in het noorden des lands werd Ger tot web-master gepromoveerd. De info op zijn oude site zal hier deels weer worden gegeven. Eind 2008 heeft Ger, door oa de verkoop van zijn boot de web-master functie aan Theo overgedragen. Teun heeft als moderator een back-up functie om eventuele vakantie problemen op te kunnen vangen.

Na even zoeken is een geschikt hosting-bedrijf gevonden met veel technische mogelijkheden.

Het probleem van een community t.o.v. een echte vereniging is dat de community door de beheerders moet worden betaald of door sponsors.

Dat laatste is voor ons geen optie, wij willen onafhankelijk zijn en blijven. Vindt u dat deze site on-line moet blijven dan is een donatie van harte welkom.

Wilt u dat deze site een succes wordt lees dan even de doelstelingen en geef zonodig feed-back via het forum of e-mail.

Wij hopen dat deze site voor elke (toekomstige) Ovni zeiler een waardevolle informatiebron zal zijn.

Renze, Teun en Theo.